• Naslov
  Brod 4, 4264 Bohinjska Bistrica
 • Kategorije
 • Ponudba
  Ponudba:

  Mleko, Smetana, Kisla smetana, Jogurti, Surovo maslo, Sirni namaz, Skuta, Sladka skuta, Kisla skuta, Trdi siri

 • Photos
 • Opis

  V Bohinju lahko naše izdelke poskusite tudi v Srednji vasi, v gostilni Rupa, kjer vam odlično pripravljeno postrežejo ajdove krape, štruklje in doma pečen kruh iz kmečke peči.

  Po predhodnem dogovoru vašega obiska vam lahko pripravimo krožnik domačih dobrot, navadni ali sadni jogurt, kislo mleko in doma pripravljen, naravni sok. V kolikor se odločite za obisk v hladnejšem vremenu, pa vam z veseljem pripravimo tople napitke.
  krožnik domačih dobrot vsebuje:
  – sirni namaz (več okusov)
  – kisla smetana
  – sladka in kisla skuta
  – rezine sira Prangarčk
  – pripadajoče domače vrtnine

  KJE NAS DOBITE ?
  * 2 km iz Bohinjske Bistrice (v smeri Ribčev Laz – jezero) zavijete v smeri Brod. Prečkate most čez Savo Bohinjko in prispete v vas. Naša sirarna je na desni strani, tik ob stari vaški lipi, na križišču cest in vaških ulic. Mimo nas vodi tudi bohinjska kolesarska pot. Na vaški zbiralnici mleka, ki stoji na nasprotni strani, si na zemljevidu lahko ogledate celotno bohinjsko sirarsko pot.
  Na zemljevidu bohinjske kotline pa tudi vse ostale podatke.
  V kolikor prispete s kolesom, je za zbiralnico počivališče, kjer se lahko razbremenite ali osvežite in odžejate z vodo, ki priteče iz Rudnice, hriba nad vasjo, kjer so v zgodovini kopali rudo. Za več energije pa vam priporočamo naš navadni ali sadni jogurt ter kislo mleko.
  Skozi vas, v smeri vasi Savica, si lahko ogledate tudi  rojstno hišo bohinjskega pisatelja dr. Janeza Mencingerja, po katerem se imenuje tudi OŠ. v Bohinjski Bistrici.

  Kmetija in Sirarna pr Pragarčk

  pr pragarck

 • Ocene

  Podaj oceno

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Oceni to Kmetija (povprečno):