• Naslov
 • Odpiralni čas
  Odpiralni čas: vsak dan 8:00 do 12:00 in 15:00 do 18:00
 • Kategorije
 • Ponudba
  Ponudba:

  Hrana in pijača
  Na naši ekološki kmetiji pridelamo in pripravimo večino hrane doma, predvsem zelenjavo, mleko in meso. Ponudimo vam tradicionalno domačo hrano, ki so jih v naših krajih pripravljali že naši predniki (savinjski želodec, solčavski sirnek …).
  Solčavske dobrote
  Solčavske dobrote

  Zajtrk z razgledom
  Pripravljamo različne suhomesnate izdelke, razne žlinkrofe, potice in različne vrste kruhov. Vse to pa lahko poplaknete z pravim domačim čajem ali z različnimi doma narejenimi sokovi. Vedno so na voljo tudi doma narejeni mlečni izdelki kot so sir, skuta, kislo mleko in jogurt.
  Zdravilna zelišča
  Poskusite lahko čaje iz zdravilnih zelišč, nabranih na neokrnjenih travnikih naše hribovske kmetije in okoliških vrhovih. Tudi sami se lahko preizkusite v nabiranju le teh in se pri gospodinji poučite o njihovih učinkih in uporabi. Posamezni primerki posušenih zdravilnih zelišč so na ogled v dnevnem prostoru naše kmetije.

 • Photos
 • Opis

  Našo turistično kmetijo boste našli visoko nad Logarsko dolino, v Matkovem kotu, kjer so najvišje ležeče kmetije v Sloveniji. Nahajamo se na nadmorski višini 1230 m zato imamo okoliške planine kot na dlani. Prelep je pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in del Karavank. Olševa (1929 m), Raduha (2062 m), Krofička (2083 m), Ojstrica (2350 m), Škarje (2131 m), Planjava (2394) in še mnogi drugi vrhovi bodo v jasnem sončnem jutru gotovo pritegnili vašo pozornost.

  Kmetija Perk je prvič omenjena kot samostojna kmetija že leta 1426. Skozi vsa ta leta je bila osnovna dejavnost gozdarstvo in živinoreja, danes pa se ukvarjamo še s turizmom, ekološkim kmetovanjem, mizarstvom, … Našo družino sestavljajo tri generacije, šteje pa 7 članov.

  Namestitev

  Sončne sobe z doma izdelanim masivnim pohištvom Tudi v kopalnici vam bo toplo, saj ogrevamo hišo z biomaso

  V hiši imamo 4 sobe s skupno 12 ležišči. Vse sobe so s kopalnico in s čudovitim pogledom na dolino ter vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Po dogovoru vam nudimo pol penzion ali nočitev z zajtrkom. Postrežemo tudi z narezkom.

 • Ocene

  Podaj oceno

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Oceni to Kmetija (povprečno):